AKH AMARANTOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ

Značka: Aroma KH
od 261 Kč / ks

Zvolte variantu

Olej s významným obsahem antioxidantů. Amarant (laskavec) je jednou z nejstarších kulturních plodin. Byl pěstován již původními obyvateli Jižní Ameriky, i proto je nazýván "zlato Inků". Poskytuje nutričně vysoce ceněná semena s vysokým obsahem bílkovin, neobsahují lepek. Lisováním za studena je získáván speciální olej bohatý na nenasycené mastné kyseliny. Zásadní je vysoký obsah skvalenu, který má blahodárný vliv na celý organismus. Obsahuje také vitamíny E a D, lecitiny a řadu stopových prvků (hořčík, vápník). Olej používaný do studené kuchyně - zejména při přípravě salátů a dresinků. Díky obsahu antioxidantů má kromě oblasti kulinářství široké využití i v kosmetice. INCI: Amaranthus spinosus Seed Oil Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina, nepříjemné, jakoby zatuchlé vůně, desodorované druhy oleje prakticky bez vůně Relativní hustota: při 20 °C cca 0,915 g/cm3 Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina linolová (C18 : 2) cca 45 %, kyselina olejová (C18 : 1) cca 24 % nasycené mastné kyseliny – kyselina palmitová (C16 : 0) cca 19 %, kyselina stearová (C18 : 0) cca 3 % skvalen 5 až 8 %, vitamín E, lecitin

Detailní informace

Objem: 30 ml
Většinou do týdne
Můžeme doručit do: 26.9.2024
261 Kč / ks
Objem: 115 ml
Většinou do týdne
Můžeme doručit do: 26.9.2024
967 Kč / ks

Detailní popis produktu

Olej s významným obsahem antioxidantů. Amarant (laskavec) je jednou z nejstarších kulturních plodin. Byl pěstován již původními obyvateli Jižní Ameriky, i proto je nazýván "zlato Inků". Poskytuje nutričně vysoce ceněná semena s vysokým obsahem bílkovin, neobsahují lepek. Lisováním za studena je získáván speciální olej bohatý na nenasycené mastné kyseliny. Zásadní je vysoký obsah skvalenu, který má blahodárný vliv na celý organismus. Obsahuje také vitamíny E a D, lecitiny a řadu stopových prvků (hořčík, vápník). Olej používaný do studené kuchyně - zejména při přípravě salátů a dresinků. Díky obsahu antioxidantů má kromě oblasti kulinářství široké využití i v kosmetice. INCI: Amaranthus spinosus Seed Oil Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina, nepříjemné, jakoby zatuchlé vůně, desodorované druhy oleje prakticky bez vůně Relativní hustota: při 20 °C cca 0,915 g/cm3 Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina linolová (C18 : 2) cca 45 %, kyselina olejová (C18 : 1) cca 24 % nasycené mastné kyseliny – kyselina palmitová (C16 : 0) cca 19 %, kyselina stearová (C18 : 0) cca 3 % skvalen 5 až 8 %, vitamín E, lecitin

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: