Karel Hadek MANDLOVÝ OLEJ
Detailní popis produktu
Za studena lisovaný olej pro studenou kuchyni. Mandlovy olej lisovaný za studena je vhodny především pro studenou kuchyni - přípravu salátů, dresinků a pro zjemnění jídel. Díky lehce mandlové chuti je přidáván i do sladkych pokrmů a ovocnych salátů. Oproti ostatním olejům je hodně syty, stačí ho používat v menším množství. Díky šetrnému lisování za studena obsahuje řadu prospěšných složek, vitamínů a dalších antioxidantů. Ke smažení zvolte variantu oleje lisovaného za tepla. INCI: Prunus amygdalus dulcis Oil Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina, téměř bez vůně Bod tuhnutí: cca -18 °C Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm3 Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 71 %, linolová (C18:2) cca 21 % a palmitová (C16:0) cca 6 % vitamíny A a E, lecitinBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.