Karel Hadek OLEJ Z RÝŽOVÝCH KLÍČKŮ
Detailní popis produktu
Jemný olej pro studenou i teplou kuchyni. Olej lze použít jak ve studené kuchyni do salátovych dresinků, pro vyrobu majonézy, tak v teplé kuchyni k dlouhému vaření, smažení, pečení i k fritování. Získává se z rýžových otrub. Je hojně používán v Japonsku, Koreji, USA a Thajsku pro svoji chuť a stálé vlastnosti. Při smažení za vysokych teplot se nepřepaluje tak rychle jako jiné oleje. Obsahuje složky mající význam pro vyvážené stravování. INCI: Oryza sativa Bran Oil Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina, téměř bez vůně Bod tuhnutí: cca -7 °C Relativní hustota: při 20 °C, 0,916 g/cm3 Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 42 %, linolová (C18:2) cca 36 % a palmitová (C16:0) cca 16 % vitamíny, lecitinBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.