Karel Hadek OLIVOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ
Detailní popis produktu
Za studena lisovaný olej typické chuti pro studenou kuchyni. Antický spisovatel Homér popisoval olivový olej jako "tekuté zlato". Byl darem bohyně Athény řeskému lidu. Olivovníky se mohou pyšnit věkem až 400 let i více. Ke značnému rozšíření oblati jejich pěstování došlo v období starověkého Říma. Nyní jeho největší část produkce zajišťují Španělsko, Maroko, Turecko, Řecko, a Itálie. Je důležitou surovinou používanou ve středomořské kuchyni. Oceníte jej pro přípravu salátů, k dochucení pokrmů, do zálivek a dresinků. Má typickou chuť i vůni. INCI: Olea europaea Fruit Oil Fyzikální vlastnosti: sytá, žlutozelená olejovitá kapalina se silnou, typicky olivovou vůní Bod tuhnutí: cca -10 °C Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm3 Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 77 %, palmitová (C16:0) cca 10 %, linolová (C18:2) cca 6 % a linolenová (C18:3) cca 1 % vitamíny, lecitin, chlorofylBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.