Karel Hadek OLIVOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ

Značka: Aroma KH
od 103 Kč / ks

Zvolte variantu

Za studena lisovaný olej typické chuti pro studenou kuchyni. Antický spisovatel Homér popisoval olivový olej jako "tekuté zlato". Byl darem bohyně Athény řeskému lidu. Olivovníky se mohou pyšnit věkem až 400 let i více. Ke značnému rozšíření oblati jejich pěstování došlo v období starověkého Říma. Nyní jeho největší část produkce zajišťují Španělsko, Maroko, Turecko, Řecko, a Itálie. Je důležitou surovinou používanou ve středomořské kuchyni. Oceníte jej pro přípravu salátů, k dochucení pokrmů, do zálivek a dresinků. Má typickou chuť i vůni. INCI: Olea europaea Fruit Oil Fyzikální vlastnosti: sytá, žlutozelená olejovitá kapalina se silnou, typicky olivovou vůní Bod tuhnutí: cca -10 °C Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm3 Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 77 %, palmitová (C16:0) cca 10 %, linolová (C18:2) cca 6 % a linolenová (C18:3) cca 1 % vitamíny, lecitin, chlorofyl

Detailní informace

Objem: 500 ml
Většinou do týdne
Můžeme doručit do: 1.10.2024
307 Kč / ks
Objem: 215 ml
Většinou do týdne
Můžeme doručit do: 1.10.2024
160 Kč / ks
Objem: 115 ml
Většinou do týdne
Můžeme doručit do: 1.10.2024
103 Kč / ks

Detailní popis produktu

Za studena lisovaný olej typické chuti pro studenou kuchyni. Antický spisovatel Homér popisoval olivový olej jako "tekuté zlato". Byl darem bohyně Athény řeskému lidu. Olivovníky se mohou pyšnit věkem až 400 let i více. Ke značnému rozšíření oblati jejich pěstování došlo v období starověkého Říma. Nyní jeho největší část produkce zajišťují Španělsko, Maroko, Turecko, Řecko, a Itálie. Je důležitou surovinou používanou ve středomořské kuchyni. Oceníte jej pro přípravu salátů, k dochucení pokrmů, do zálivek a dresinků. Má typickou chuť i vůni. INCI: Olea europaea Fruit Oil Fyzikální vlastnosti: sytá, žlutozelená olejovitá kapalina se silnou, typicky olivovou vůní Bod tuhnutí: cca -10 °C Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm3 Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 77 %, palmitová (C16:0) cca 10 %, linolová (C18:2) cca 6 % a linolenová (C18:3) cca 1 % vitamíny, lecitin, chlorofyl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: