Karel Hadek SEZAMOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ
Detailní popis produktu
Chutný olej pro přípravu (nejen) asijských jídel. Sezam indický je zdrojem semínek oblíbených v kulinářství pro dozdobení pečiva, používá se do sladkých i slaných jídel. Z těchto semínek se kromě sezamové pasty lisováním získává olej s významnými antioxidačními vlastnostmi. Používá se v kosmetice i na vaření. Najdeme jej v receptech indické, korejské i čínské kuchyně. Má svoji specifickou lahodnou chuť, používá se v teplé i studené kuchyni, do salátů, pomazánek, marinád, do sladkych jídel, ke zjemnění omáček i třeba při přípravě hummusu. INCI: Sesamum indicum Seed Oil Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina téměř bez vůně Relativní hustota: při 20 °C cca 0,917 g/cm3 Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 42 %, linolová (C18:2) cca 41 % a palmitová (C16:0) cca 9 % sezamol, vitamíny E a A, lecitinBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.